Masies Rurals
 
Masies RuralsEl Portal de Turisme Rural "Masies Rurals" promou una integració de serveis que fan possible una millor evolució cap a un futur on l´equilibri entre natura, turisme, clima, arquitectura, residus i sostenibilitat faran la vida millor per les persones. L'any 2010 representa per les cases i masies rurals de Catalunya una oportunitat immillorable per situar-se com a zona capdavantera participant a les xarxes de Turisme Rural Europeu oferint serveis de qualitat i mostrant una adaptabilitat que fuig de la sobreexplotació que el turisme ha provocat els darrers anys tant a la costa com a la muntanya a Catalunya.

MASIES RURALS
Can Ventura
Can Ventura


ALLOTJAMENTS RURALS
Cal Ton


Descripció
Cal Ton és a la plaça Major de Verdú. Una casa senyorial que data del segle XVIII i que ha sofert diverses ampliacions i reformes (l´última el 1999), conserva tot el sabor d´una casa antiga, pel que fa als mobles i la decoració, però a la vegada gaudeix d´un equipament modern.La casa té set dormitoris, tres amb alcova, amb capacitat per a 14 persones, tres banys, una gran cuina amb llar de foc, menjador, un gran saló, un antic celler de vins i terrassa, i està distribuïda en tres plantes.

Verdú està situada al sud-est de la comarca de l´Urgell; hi porta una carretera que arrenca de la comarcal 240 (Montblanc-Artesa de Segre) que enllaça a Tàrrega amb l´autovia Lleida-Barcelona.

La vila està envoltada per una xarxa d´antics camins que la comuniquen amb els pobles veïns. L´origen d´aquests camins ve de facilitar l´accés de persones, carruatges i bèsties a l´antiga Fira de Verdú. Les parets de marge que els delimiten servien per canalitzar el pas de bestiar i avui ordenen turonets i petits fondals on es conreen ametllers, oliveres, cereals i vinyes.

Té notables monuments, com el castell, amb magnífiques sales gòtiques i l´església romànicagòtica de Santa Maria, que té un portal romànic, amb un Crist del s. XIV, una mare de déu policromada del s. XV, escultures de tradició goticoflamenca i el retaule de la Puríssima. La torre de l´església forma parella amb la del castell i per això Verdú ha estat coneguda com la vila de les dues torres. Verdú també va ser el lloc de naixement del missioner sant Pere Claver i dels avantpassats de l´escriptor Josep Maria de Segarra.

Fires i Festes

- Festa del Càntir a Verdú, el maig.
- Festa del Vi a Verdú, l´octubre.
- Fira del Teatre al Carrer a Tàrrega, el setembre.
- Aquelarre o Festa de les Bruixes a Cervera, l´agost.
- Fira medieval de Guimerà, l´agost.

Productes de la Terra

Cal destacar l´oli d´oliva arbequina, d´un finíssim sabor i molt poca acidesa, un dels millors de Catalunya. En aquesta zona sempre s´han conreat vinyes i es fan bons vins, D.O. Costers del Segre. Són famosos els turrons d´Agramunt i molt bons els fruits secs de la comarca. Es molt recomanable la carn de xai, val la pena comprar-ne i també degustar-ne als restaurants de la zona.
Característiques
Referència: MR00006
Preu: A consultar
Municipi: Verdú
Mida: 230,00 m²
Provincia: Lleida
Jardín y piscina
En el mismo pueblo
A 5 minutos.

ObservacionsMasies Rurals i el segell Turisme Rural Sostenible us convidem a promocionar la presència del vostre establiment a la Xarxa a través d´aquest espai.

Comunitat de Turisme Rural Sostenible


Vall de Bianya
 

 Atención al Usuario

+34 972 444 380