Masies Rurals


El Portal de Turisme Rural "Masies Rurals" promou una integració de serveis que fan possible una millor evolució cap a un futur on l´equilibri entre natura, turisme, clima, arquitectura, residus i sostenibilitat faran la vida millor per les persones. L'any 2010 representa per les cases i masies rurals de Catalunya una oportunitat immillorable per situar-se com a zona capdavantera participant a les xarxes de Turisme Rural Europeu oferint serveis de qualitat i mostrant una adaptabilitat que fuig de la sobreexplotació que el turisme ha provocat els darrers anys tant a la costa com a la muntanya a Catalunya.

MASIES RURALS
Can Ventura
Can Ventura


S´incrementa el nombre de cases rurals il·legals a Catalunya
01/02/2010


Turisme Rural il·legal

Segons ha pugut saber Masiesrurals.com, l'Associació de Turisme Rural de Manacor, Ruralcor, va denunciar ahir l'increment descontrolat dels falsos agroturismes i cases il·legals d'allotjament durant 2009. D'aquesta manera, la competència deslleial ja triplica en oferta a la constituïda de manera regulada. Actualment hi ha vint-i-hotels rurals repartits pel municipi, amb gairebé 300 places disponibles durant tot l'any, mentre que les il·legals superen les mil, repartides entre els 60 i 70 agroturismes incontrolats pel Govern.

"Hem de cenyir-nos a una normativa molt dura per aconseguir constituir el nostre negoci i passar després per inspeccions constants, quan sabem que al costat hi ha un establiment il.legal funcionant", recordava ahir la presidenta de Ruralcor, Margalida Galmés, durant la presentació del primer Fòrum Agro -lleure per a l'intercanvi d'experiències en turisme real europees ahir a Porto Cristo. La trobada va reunir empresaris del sector arribats des de la península, Alemanya o Bèlgica.
L'associació calcula que el temps mitjà per aconseguir avui en dia una llicència com a establiment turístic rural, "ronda els vuit anys" i que els tràmits arriben als 30.000 euros. Així mateix la casa ha d'haver estat construïda abans de 1960. "El que fa que molts directament desisteixin d'intentar-i obrin de qualsevol manera", va concloure Galmés.

Més turisme mallorquí

Segons les dades utilitzades per Ruralcor, durant aquests dos darrers anys es constata un augment proper al 60% del turista mallorquí, en estades sobretot de cap de setmana a l'hivern i d'una mitjana de cinc dies a l'estiu. "El futur és sens dubte en l'especialització".
Pel camp manacorí van passar en total durant 2009, més de 6.000 turistes, amb una ocupació del 90%. El futur immediat, tot i la competència irregular, segons Galmés es presenta favorable. "Aquell agroturisme que vulgui abastar tot està condemnat al fracàs". Per això, a més del golf, el repte se centra ara a captar convencions, reunions disteses de grans empreses internacionals, turisme gai o les peticions i celebracions de noces, "de famílies arribades sobretot d'Alemanya i França. La Mallorca rural està de moda entre els europeus i hem d'aprofitar l'oportunitat ", va dir Galmés, que va recordar que" hi ha habitacions des de 60 fins a 300 euros la nit ".


Més dades

•  Les peticions i casaments civils en els agroturismes creixen un 30% - L'associació de turisme rural de Manacor, va assenyalar ahir que el major augment proporcional en la demanda durant el 2009 i el que portem de 2010, està focalitzat en les parelles i grans famílies que es reuneixen per celebrar peticions de casaments i enllaços civils, amb un increment que frega el 30% de mitjana.

•  Increment de la demanda dins del col.lectiu gai-Els vint-i establiments del municipi de Manacor constaten també el notable prestigi que ha adquirit l'illa dins del col.lectiu homosexual (un 25% d'augment). "Mallorca i els agroturismes en concret, ofereixen tranquilitat per a aquest tipus de parelles", va apuntar Marga Galmés, presidenta de Ruralcor.

•  Seixanta propietaris en el primer Fòrum Agro-Oci de Porto Cristo-Porto Cristo va ser el lloc escollit per inaugurar ahir el primer intercanvi d'experiències amb fins a seixanta propietaris arribats del mercat peninsular i europeu. "El turisme rural molt més, és una conservació de l'entorn durant tot l'any", va dir Lluís Julià, un dels pioners del sector al municipi.

Masies Rurals Ltd. - 1/01/2010 - 22:33:00 UTC
Total de Notícies : 7 de 7 repartits en 1 pàgines.


Rural Sponsors

Masies Rurals i el segell Turisme Rural Sostenible us convidem a promocionar la presència del vostre establiment a la Xarxa a través d´aquest espai.

Comunitat de Turisme Rural Sostenible


Vall de Bianya 

 Atención al Usuario

+34 972 444 380