Masies Rurals


El Portal de Turisme Rural "Masies Rurals" promou una integració de serveis que fan possible una millor evolució cap a un futur on l´equilibri entre natura, turisme, clima, arquitectura, residus i sostenibilitat faran la vida millor per les persones. L'any 2010 representa per les cases i masies rurals de Catalunya una oportunitat immillorable per situar-se com a zona capdavantera participant a les xarxes de Turisme Rural Europeu oferint serveis de qualitat i mostrant una adaptabilitat que fuig de la sobreexplotació que el turisme ha provocat els darrers anys tant a la costa com a la muntanya a Catalunya.

MASIES RURALS
Can Ventura
Can Ventura


El Turisme rural aguanta la crisi millor que la resta del sector
01/02/2010El turisme rural de la algunes províncies de Catalunya aguanten la crisi econòmica millor que la resta del sector. La situació actual obliga els establiments a oferir una qualitat mínima a un preu raonable.

Igual que altres províncies a Espanya, Girona ofereix una qualitat de servei en el sector rural molt superior al que ha ofert la Costa Brava als seus turistes durant els darrers anys.

Les dades recopilades per les conselleries de Turisme com a la Conselleria de Cultura i Turisme de Castilla y León com per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, per exemple, la primera assenyala un increment del 4,5% el mes de desembre, respecte al mateix període de 2008.

A més, en el conjunt de la comunitat autònoma l'any passat el nombre de viatgers que es van allotjar en establiments de turisme rural va pujar un 4,03%, segons la mateixa font, mentre que l'INE indica que Castilla y León va ser el destí preferit per els turistes en aquest subsector.

La província és, després d'Àvila, la que acapara a la regió major nombre de visitants en turisme rural, el 16% del total.

L'última enquesta d'ocupació en allotjaments turístics de l'INE assenyala que l'any passat van ser 88.373 els viatgers, entre ells 2.593 estrangers, que es van decantar per algun dels 317 de turisme rural existents Segòvia. Això situa a la província en el sisè lloc, en el conjunt d'Espanya, després de Cantàbria, Principat d'Astúries, Girona i Càceres, encara que és la catorzena en nombre d'establiments.

Per nombre de places en allotjaments de turisme rural, Segòvia és, amb 3.055 fins el mes passat, l'onzena província espanyola en oferta.

El grau d'ocupació és en els establiments de turisme rural Segòvia del 37,22% de mitjana en caps de setmana, un dels més elevats, encara que per sota dels de la Rioja, Balears, les províncies catalanes, Guipúscoa, Navarra i Soria .

El personal empleat en aquest subsector turístic puja a la província a 544 persones, molt per sota, per exemple de les 1.373 d'Àvila o les 1.033 de la província malaguenya. La Junta de Castilla y León eleva a 355 els establiments de turisme rural Segòvia, 255 cases rurals de lloguer, 51 centres de turisme rural, 25 cases rurals d'allotjament compartit i 24 posades.

Segons l'INE l'índex de preus d'allotjaments de turisme rural va registrar el 2009 un creixement mitjà del 0,3% a tot Espanya, i la tarifa de cap de setmana va presentar una baixada mitjana del 0,5%.


Anuncis Masies Rurals


Masies Rurals - Girona - 1/02/2010 - 23:38:00 UTC
Total de Notícies : 7 de 7 repartits en 1 pàgines.
Masies Rurals i el segell Turisme Rural Sostenible us convidem a promocionar la presència del vostre establiment a la Xarxa a través d´aquest espai.

Comunitat de Turisme Rural Sostenible


Vall de Bianya 

 Atención al Usuario

+34 972 444 380