Masies Rurals


El Portal de Turisme Rural "Masies Rurals" promou una integració de serveis que fan possible una millor evolució cap a un futur on l´equilibri entre natura, turisme, clima, arquitectura, residus i sostenibilitat faran la vida millor per les persones. L'any 2010 representa per les cases i masies rurals de Catalunya una oportunitat immillorable per situar-se com a zona capdavantera participant a les xarxes de Turisme Rural Europeu oferint serveis de qualitat i mostrant una adaptabilitat que fuig de la sobreexplotació que el turisme ha provocat els darrers anys tant a la costa com a la muntanya a Catalunya.

MASIES RURALS
Can Ventura
Can Ventura


Fitur 2010 i les Cases Rurals a Catalunya
03/02/2010


Masies Rurals 2010

La majoria de les oficines turístiques de les diferents regions espanyoles van a Fitur per mostrar el millor de cada casa, ja que seran habituals les degustacions de la gastronomia autòctona. Encara que no estan totes les que són, ja que el visitant podrà acudir a tots els estands per informar-se de la regió que més li interessi, hem seleccionat algunes de les propostes d'aquest any que ens resulten més interessants.

La principal promoció turística de Galícia a FITUR 2010, serà l'esdeveniment Xacobeo 2010, que destacarà a l'estand de Galícia dins l'espai de la Societat de Gestió del Pla Xacobeo. Els visitants de l'estand podran contemplar el martell que l'Arquebisbe de Santiago, Julián Barrio, va emprar per enderrocar el mur de pietat de la Porta Santa i que representa l'inici de l'Any Sant, i que estarà exposat durant tota la fira. També es podrà viure una experiència virtural en 3D a través d'un simulador que representa el Camí de Santiago amb imatges. Per mitjà d'un casc que incorpora una pantalla, el visitant farà diferents etapes del Camí de Sant Jaume que conté els elements essencials de la Ruta Jacobea en el món real.

Andalusia participarà a Fitur 2010 amb un espai propi de 6.139 metres quadrats, en el qual presentarà als professionals i públic general el conjunt de l'oferta turística andalusa. D'aquesta manera, l'espai expositiu de la comunitat a través de tot el que ofereix el destí per segments i territoris, amb la presència dels vuit patronats provincials de turisme i un especial protagonisme de les noves tecnologies.

Astúries estarà present a Fitur amb un original escenari que representarà l'Astúries més autèntica. L'estand no deixarà indiferent a ningú tant per la qualitat del disseny, com per la gran riquesa visual que transmet gràcies a la utilització d'imatges decoratives de grans dimensions que exhibeixen el nostre veritable "Paradís Natural". També es presentarà la imatge corporativa que lluirà aquest any el personal tècnic de l'estand. Astúries, a partir d'un ric i viu aparador promocional, durà a terme una incessant activitat de difusió turística a aquesta nova edició.

Catalunya també se suma a les millores en política de turisme rural. El sector rural supera en qualitat a la orientació de les polítiques en turisme de platja. Emergeixen comunitats en la xarxa que donen serveis i promocionen la presència de serveis rurals com el Portal Rural Masies Rurals.

Turisme de Formentera, ubicat a l'estand 7C02, de les Illes Balears, promocionarà tots els seus atractius de turisme actiu, de sol i platja, gastronòmic i de naturalesa així com les seves principals novetats per a 2010. Entre elles, les noves rutes per a la pràctica de Nordic Walking, audioguies i la seva nova pàgina web, seran les protagonistes. A les vint rutes que permeten recórrer Formentera a peu o en bicicleta es sumaran, a partir del 2010, diferents itineraris dissenyats per a la pràctica de Nordic Walking, que descobriran al visitant altres racons de l'interior de l'illa.

Castilla-La Mancha s'ha situat com un dels destins preferits de turisme d'interior. Per això ha dissenyat nous productes tcomo les escapades Artesanes i 20 Escapades de Llegenda. Han estat creades prenent com a base els principals oficis artesanals que es desenvolupen a la regió i s'han agrupat en funció de la matèria primera utilitzada: Fang, Fusta, Vidre, Fibres o Pedra. Amb aquest nou producte, el visitant té l'oportunitat de viure, sentir i entendre les particularitats de cada destinació, així com de recórrer la història de cada un d'ells.

La ciutat de Sitges aprofitarà la seva presència a l'estand de Turisme de Catalunya (Stand 7C01) per explicar els seus nous projectes i les activitats culturals que promourà el 2010. També ho farà Tarragona, que mostrarà les delícies de la Tarraco Romana, llegat que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Cantàbria serà present a FITUR amb un gran espai expositiu, on es mostraran els principals recursos i productes turístics de la regió. El protagonisme d'aquesta presència es basarà en les cinc 'C': Coves Patrimoni de la Humanitat, Camí de Sant Jaume per la Costa; Cabárceno, Santander Capital Europea de la Cultura 2016 i el Centre Internacional d'Estudis Superiors de l'Espanyol de Comillas. Amb ells paisatges, etnografia, platges, gastronomia, oferta hotelera ... i tot el que la Cantàbria Infinita pot oferir als visitants.

I Navarra aprofitarà l'esdeveniment, no només per demostrar que és una destinació de primer ordre tant a nivell gastronòmic com a natural, sinó també per presentar el I Congrés Internacional de Turisme Rural 'Reyno de Navarra', que es celebrarà el 18 i el 18 de febrer a Pamplona. A més, farà un balanç d'una de les campanyes de publicitat turística més exitoses de l'any, "Navarra et rep gratis".


Anuncis Masies Rurals


FITUR 2010 - Barcelona - 02/02/2010 - 12:34:00 UTC
Total de Notícies : 7 de 7 repartits en 1 pàgines.
Masies Rurals i el segell Turisme Rural Sostenible us convidem a promocionar la presència del vostre establiment a la Xarxa a través d´aquest espai.

Comunitat de Turisme Rural Sostenible


Vall de Bianya 

 Atención al Usuario

+34 972 444 380