Masies Rurals


El Portal de Turisme Rural "Masies Rurals" promou una integració de serveis que fan possible una millor evolució cap a un futur on l´equilibri entre natura, turisme, clima, arquitectura, residus i sostenibilitat faran la vida millor per les persones. L'any 2010 representa per les cases i masies rurals de Catalunya una oportunitat immillorable per situar-se com a zona capdavantera participant a les xarxes de Turisme Rural Europeu oferint serveis de qualitat i mostrant una adaptabilitat que fuig de la sobreexplotació que el turisme ha provocat els darrers anys tant a la costa com a la muntanya a Catalunya.

MASIES RURALS
Can Ventura
Can Ventura


Baix Penedès millora la seva xarxa de Turisme
04/02/2010


Turisme Rural al Baix Penedes

La unió a una Federació de les associacions d'empresaris i comerciants del Vendrell amb el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT), de Calafell (Fòrum, La Unió, Calafell Actiu, Segur Centre i Calafell La Nit), la Unió de Comerciants de l'Arboç (UCLA) i la de Cunit, a més de la de Masllorenç i fins i tot la Unió Empresarial del Penedès (UEP), formaria «un gran lobby de pressió davant les administracions en debats com el de les infraestructures», assenyala el president del CIT del Vendrell, Juan Jesús Espina.

L'objectiu de crear una Federació d'associacions de comerciants al Baix Penedès és un projecte que va començar a plantejar fa un parell d'anys i que aquest exercici podria ser una realitat. El president de Fòrum Calafell, Maximiliano Revello, apunta que la comarca és molt petita però té grans sinergies entre els municipis de l'interior i de la costa. «És la qüestió de la unió fa la força i que entre tots ens podem ajudar».

Central de compres

Entre les possibilitats que permetria la Federació d'empresaris i comerciants del Baix Penedès destaca l'organització d'activitats formatives, la gestió d'una mena de central de compres que permeti obtenir millors preus dels proveïdors i fins i tot coordinar una major promoció de la zona i tenir una més força davant les administracions en les necessitats del sector.

L'entitat agruparia a entitats com el CIT amb 700 socis i altres com la de Masllorenç amb 24. La presidenta dels comerciants d'aquesta localitat, Sandra Garcia, apunta que «els municipis de l'interior podem aportar un complement de turisme rural als costaners durant tot l'any. D'una promoció conjunta tots ens podem beneficiar ».

Ja s'han celebrat diverses reunions en les que s'han posat sobre la taula de forma incipient la creació de la Federació en què fins i tot es compta amb la Unió Empresarial del Penedès (UEP). El president del CIT, Juan Jesús Espina, assenyala que «en tot cas els òrgans de control han de quedar a la comarca i no delegable a organismes supracomarcals».

Entre tots

Joan Ràfols és el president de la Unió de Comerciants de l'Arboç, que agrupa uns 80 associats. «Entre totes les localitats es suma una gran oferta turística, d'oci i comercial. Necessitem que hi hagi treball i de forma conjunta es poden buscar incentius que beneficiïn a tothom ».

Segons els empresaris l'entitat podria representar a més de 6.000, el que suposa una gran força a l'hora de plantejar les seves necessitats davant les administracions.


Anuncis Masies Rurals


Masies Rurals, Ltd - Vilafranca - 04/02/2010 - 16:36:45 UTC
Total de Notícies : 7 de 7 repartits en 1 pàgines.
Masies Rurals i el segell Turisme Rural Sostenible us convidem a promocionar la presència del vostre establiment a la Xarxa a través d´aquest espai.

Comunitat de Turisme Rural Sostenible


Vall de Bianya 

 Atención al Usuario

+34 972 444 380