Masies Rurals


El Portal de Turisme Rural "Masies Rurals" promou una integració de serveis que fan possible una millor evolució cap a un futur on l´equilibri entre natura, turisme, clima, arquitectura, residus i sostenibilitat faran la vida millor per les persones. L'any 2010 representa per les cases i masies rurals de Catalunya una oportunitat immillorable per situar-se com a zona capdavantera participant a les xarxes de Turisme Rural Europeu oferint serveis de qualitat i mostrant una adaptabilitat que fuig de la sobreexplotació que el turisme ha provocat els darrers anys tant a la costa com a la muntanya a Catalunya.

MASIES RURALS
Can Ventura
Can Ventura


La Vall de Bianya promou el Turisme dels Sentits
04/02/2010


Via Annia a Vall de Bianya

El projecte de La Vall dels Sentits, una de les actuacions beneficiàries per l’eix 4 del programa Feder, amb una subvenció de 108.170 € i un import total de 216.340 €. El projecte preveu la redacció d’un pla d’interpretació del patrimoni de la Vall, l’habilitació de la Casa del Paisatge a Sant Salvador de Bianya com a seu de la Vall del Sentits i uns itineraris de descoberta. El projecte, el primer a oferir una promoció de tota la Vall pretén crear una marca unificada i posar en valor tot el patrimoni de què disposa la zona: patrimoni natural, paisatgístic, cultural i, fins i tot, gastronòmic. Es tracta de descobrir la Vall a través de tots els sentits.

El delegat del Govern, Jordi Martinoy, ha volgut destacar que “un cop superats i resolts els serveis bàsics per a la població és un bon moment perquè la vall de Bianya, sempre amb el suport de la Generalitat, afronti un projecte integral de promoció com és la Vall dels Sentits.” Precisament, el delegat del Govern ha explicat que en 15 dies s’adjudicarà l’obra de construcció de la xarxa de sanejament de la Vall de Bianya, una obra que té un pressupost de 698.563 euros. Posteriorment, l’alcalde, el delegat i la directora dels serveis territorials de Governació s’han desplaçat fins a la futura Casa del Paisatge, un antic edifici municipal de Sant Salvador de Bianya. Es preveu que l’habilitació de la Casa s’iniciï a principis de l’any 2010.

La comarca de la Garrotxa rebrà més d’1,5 milions en 7 actuacions diverses a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que gestiona el departament de Governació i Administracions Públiques. Les actuacions corresponen als municipis de Besalú, Vall de Bianya, Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol i Sant Joan les Fonts, i el Consell Comarcal de la Garrotxa. Aquestes actuacions, que s’emmarquen en els eixos 2 i 4 del Feder, destinat a Catalunya per al foment de la competitivitat i l’ocupació, suposaran una inversió total de 3.167.141 euros.

A la Garrotxa s’hi han presentat 12 projectes, dels quals 7 han estat seleccionats. D’aquests projectes, un és per a l’Eix 2, dedicat al medi ambient i prevenció de riscos, i 6 són per a l’Eix 4, dedicat al desenvolupament local i urbà. Cal destacar en aquest sentit, el projecte d’eco-museu del camp de la Vall d’en Bas, amb un pressupost de més de 800.000 €, la dinamització comercial i regeneració del carrer Ganganell de Besalú, amb més de 400.000 € i la consolidació del Molí Fondo de Sant Joan les Fonts, amb 400.000 € de pressupost. Les actuacions beneficiàries poden rebre un finançament fins al 50% de la despesa subvencionable. A més, els projectes seleccionats d’aquesta convocatòria han d’estar executats i certificats abans del 31 de desembre de 2010.


Anuncis Masies Rurals


Masies Rurals, Ltd - Vall de Bianya - 04/02/2010 - 16:55:32 UTC
Total de Notícies : 7 de 7 repartits en 1 pàgines.
Masies Rurals i el segell Turisme Rural Sostenible us convidem a promocionar la presència del vostre establiment a la Xarxa a través d´aquest espai.

Comunitat de Turisme Rural Sostenible


Vall de Bianya 

 Atención al Usuario

+34 972 444 380