Masies Rurals


El Portal de Turisme Rural "Masies Rurals" promou una integració de serveis que fan possible una millor evolució cap a un futur on l´equilibri entre natura, turisme, clima, arquitectura, residus i sostenibilitat faran la vida millor per les persones. L'any 2010 representa per les cases i masies rurals de Catalunya una oportunitat immillorable per situar-se com a zona capdavantera participant a les xarxes de Turisme Rural Europeu oferint serveis de qualitat i mostrant una adaptabilitat que fuig de la sobreexplotació que el turisme ha provocat els darrers anys tant a la costa com a la muntanya a Catalunya.

MASIES RURALS
Can Ventura
Can Ventura


Els visitants estrangers no compensen l 'aturada' del turisme rural
17/02/2014


Mas Rubio a la Vall de'n Bas

El nombre de turistes estrangers que visiten pobles d'Espanya va augmentar el 2013, revela el portal VuelvoalPueblo.com. Amb tot, diversos allotjaments de turisme rural admeten que aquest increment no pal·liarà l'atròfia en la demanda nacional .

L'augment de visitants estrangers en allotjaments de turisme rural a Espanya no serà suficient per pal·liar la patacada de la demanda nacional. Aquest és, almenys, el parer de diversos hostalers de la zona de l'Empordà (Girona). Molts d'ells adverteixen que els llibres de reserves per a l'estiu "estan gairebé en blanc".

És el cas del propietari de Can Sales, a Espolla , que admet que "sí treballem amb clients francesos, però tampoc és un augment molt gran" . Els amos de la casa senyorial prop de la frontera francesa indiquen que les vendes " només s'animen a la primavera , quan comença la temporada de caminades pel GR -11 " .
 
Els hotelers adverteixen que els llibres de reserves per a l'estiu estan gairebé en blanc
 
Les seves impressions les subscriu Antoni Simón , propietari de Mas Hortus (Garriguella). Segons ell, "les reserves de clients estrangers arriben de gener a març , ja que els nacionals són més d'última hora . I de cara al proper estiu , la cosa pinta molt malament " , addueix .

Una de les finques deganes de l'àrea és Cal Rajoler , a Orfes . "L'any passat sí que hi va haver una mica d'augment de belgues i francesos , però el mercat està encara molt fluix" , admet Josep Lloberas . "Ens anunciarem en webs de diversos països europeus per animar encara més les vendes de fora" , anuncia .

Les impressions d'aquests hotelers coincideixen amb les últimes dades conegudes de pernoctacions en allotjaments rurals . Segons VuelvoalPueblo.com , els visitants estrangers van ser un 24.6 % del total el 2013 , enfront del 22,9% de l'any anterior . Els majors increments van tenir lloc entre el turisme anglès (+5,9 %) i francès (+2,9 %) . Per la seva banda , els clients alemanys van caure un 5,9% , segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) .


17/02/2014 ;; 19:20:00 :: Masies Rurals
Total de Notícies : 7 de 7 repartits en 1 pàgines.
Masies Rurals i el segell Turisme Rural Sostenible us convidem a promocionar la presència del vostre establiment a la Xarxa a través d´aquest espai.

Comunitat de Turisme Rural Sostenible


Vall de Bianya 

 Atención al Usuario

+34 972 444 380